Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. +302552029110

Fumigants (Καπνισμός)

Είναι μέθοδος μετατροπής του εντομοκτόνου σε αέριο χωρίς την χρήση νεφελοψεκαστήρων. Σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατός ο ψεκασμός, η καταπολέμηση των εντόμων γίνεται με χρήση καπνογόνων (fumigants).

Το καπνογόνο αυτό, αντίθετα με τα συνήθη εκνεφώματα (foggers) και καπνούς, δεν απελευθερώνεται με τη βοήθεια φλόγας ή προωθητικού αερίου, αλλά με μια διαδικασία υδροαντίδρασης. Το εντομοκτόνο καπνοποιείται και με τη μορφή καπνού διαχέεται και επικάθεται σε όλους τους χώρους και όλα τα απρόσιτα σημεία. Η μέθοδος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για ξυλοφάγα έντομα ή έντομα αποθηκών.

Είναι εύκολο στην τοποθέτηση – χρήση, παράγει καπνό με τη βοήθεια του νερού (δίχως φλόγα, δίχως προωθητικό αέριο), δεν υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης, ούτε έκρηξης, έχει γρήγορη και ασφαλή εφαρμογή, ενώ επιτρέπει την είσοδο στο χώρο μετά από αερισμό 5 λεπτών. 

 

Η αποτελεσματικότητα των παραπάνω μεθόδων εξαρτάται από:

• Την υπευθυνότητα και την εμπειρία του Γεωπόνου

• Την καθαριότητα των χώρων

• Τη συχνότητα των επαναλήψεων, ανάλογα με το χώρο

 

Όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούμε έχουν άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για χρήση σε κατοικημένους χώρους, χώρους μαζικής εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος.