Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. +302552029110

Καταπολέμηση & Πρόληψη

•Υπάρχει η ΕΜΜΕΣΗ απολύμανση, όπου στόχος είναι ο έλεγχος των εντόμων και των τρωκτικών που μεταφέρουν παθογόνους μικροοργανισμούς για τον άνθρωπο. Π.χ. τα τρωκτικά μεταφέρουν τον ιό της λεπτοσπείρωσης. Με τον έλεγχο του πληθυσμού των τρωκτικών, μειώνουμε τις πιθανότητες προσβολής του ανθρώπινου πληθυσμού από τον ιό.

•Στην ΑΜΕΣΗ απολύμανση, το μικροβιακό φορτίο του χώρου ενδιαφέροντος, είναι άμεσος στόχος. Έτσι συνεχίζοντας το προηγούμενο παράδειγμα, θα μπορούσε να ακολουθήσει μια ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΙΑ με κάποιο απολυμαντικό, ώστε να απαλλαχθεί ο χώρος από τυχόν παραμένοντες μικροοργανισμούς.

Οι μικροοργανισμοί κάθε είδους (ιοί, βακτήρια, μύκητες, ζύμες, άλγη) αποτελούν τους παράγοντες που διαταράσσουν την Υγιεινή του κάθε χώρου. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τέτοιες συνθήκες περιβάλλοντος, ώστε οι μικροοργανισμοί που κατάφεραν να διεισδύσουν στο χώρο, να εξοντωθούν για να μη μπορέσουν να αναπτυχθούν, αλλά και να διατηρήσουμε το χώρο σε υψηλά υγειονομικά επίπεδα, ώστε να αποφύγουμε τυχόν επιμολύνσεις. Το θέμα του ελέγχου των μικροοργανισμών, είναι τόσο ευαίσθητο, όσο και σοβαρό και αυτό γιατί εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία.

Όσον αφορά την εφαρμογή μικροβιοκτονίας, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βάση στα εξής:

•Στην εφαρμογή της ενδεδειγμένης μεθόδου απολύμανσης, πράγμα που απαιτεί άριστο τεχνολογικό εξοπλισμό όπως νεφελοψεκαστήρες.

•Στην χρήση των κατάλληλων απολυμαντικών μικροβιοκτόνων φαρμάκων