Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. +302552029110

14 Ιουλ

Μέθοδοι καταπολέμησης μύγας

Η καταπολέμηση των μυγών επιτυγχάνεται με συντονισμένα μέτρα κατά των ατελών σταδίων και των ενηλίκων. Ο προσδιορισμός του είδους της μύγας μας βοηθάει στο να επιλέξουμε το κατάλληλότερο πρόγραμμα. Γενικότερα, στους εξωτερικούς χώρους εφαρμόζεται ένα συστηματικό πρόγραμμα ψεκασμών, με ειδικά επιλεγμένα εντομοκτόνα. Οι υπολειμματικοί αυτοί ψεκασμοί γίνονται τις περιόδους έξαρσης του προβλήματος, κυρίως τους καλοκαιρινούς – φθινοπωρινούς μήνες, και έχουν ως στόχο τον περιορισμό του πληθυσμού.

Με ψεκαστήρα χαμηλής προπίεσης γίνονται απευθείας ψεκασμοί των εξωτερικών τοίχων, κάδων σκουπιδιών και άλλων επιφανειών όπου τα ενήλικα έντομα αναπαύονται, αναζητούν την τροφή τους ή παραμένουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα οι ψεκασμοί θα πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε 1,5 – 2 μήνες. Σε ειδικές περιπτώσεις (π.χ. στάβλοι ζώων, χώροι βιολογικών καθαρισμών) ή σε περιόδους έντονης βροχόπτωσης, όπου το φάρμακο ξεπλένεται από τη βροχή, οι επαναλήψεις θα πρέπει να είναι συχνότερες.

Στους εσωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει πρόβλημα με τη μύγα, οι ψεκασμοί συνιστώνται μόνο στην περίπτωση της μύγας των φρεατίων, με απευθείας ψεκασμό στα φρεάτια και στα σιφώνια. Στις περιπτώσεις που το πρόβλημα προέρχεται από την οικιακή μύγα ή τη δροσόφιλα εφαρμόζεται επίχρισμα του εντομοκτόνου με πινέλο σε κρυφά σημεία του χώρου ή πάνω σε χαρτόνι το οποίο επίσης τοποθετείται σε μη ορατά και δύσκολα προσβάσιμα σημεία. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ετοιμόχρηστο εντομοκτόνο δόλωμα σε μορφή κόκκων, το οποίο ανανεώνεται κάθε 1-6 εβδομάδες.

Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των ενήλικων εντόμων είναι πυρεθροειδή, πυρεθρίνες και νεονικοτινοειδή. Για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση των προνυμφών χρησιμοποιούνται ρυθμιστές ανάπτυξης. 

Όλα τα σκευάσματα είναι άοσμα, φιλικά προς το περιβάλλον, δε λερώνουν και δε διαβρώνουν τις επιφάνειες και έχουν έγκριση από το ΥΠΑΑΤ. Είναι εντομοκτόνα επαφής – στομάχου, προκαλούν στο έντομο παράλυση, λήθαργο και θάνατο. Έχουν υπολειμματική δράση και η διάρκεια δράσης τους εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και το είδος της επιφάνειας που ψεκάσθηκε.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας!