Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. +302552029110

07 Αυγ

Από τι έλκονται τα κουνούπια ;

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες υπάρχουν κάποια κριτήρια που με βάση αυτά τα κουνούπια έλκονται ή κάνουν την «επιλογή» τους σε συγκεκριμένους ανθρώπους.

 

 

Οσμές

Τα κουνούπια προτιμούν συνήθως συγκεκριμένες οσμές που αναδύονται από το ανθρώπινο σώμα και οι οποίες συνήθως παράγονται κατά την εκπνοή, αλλά μπορεί να οφείλονται και στον ιδρώτα. Προσελκύονται από το γαλακτικό οξύ, το οποίο ελευθερώνεται από τους πόρους του δέρματος κυρίως μετά την άσκηση. Ορισμένα κουνούπια , κυρίως αυτά που μεταδίδουν την ελονοσία, έλκονται από τις δυσάρεστες οσμές, όπως των ποδιών όταν μυρίζουν.

Διοξείδιο του άνθρακα

Κατά την διαδικασία αναπνοής το διοξείδιο του άνθρακα που απελευθερώνεται αποτελεί πόλο έλξης για τα κουνούπια καθώς έχουν την ικανότητα να το ανιχνεύσουν ακόμα και από 50 μέτρα μακριά! Συνήθως , τα κουνούπια εντοπίζουν εκείνους που παράγουν τη μεγαλύτερη ποσότητα και είναι άτομα τα οποία ο οργανισμός τους καταναλώνει ενέργεια ακόμη και όταν δεν κινούνται.

Ομάδα αίματος

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη στην Ιαπωνία το 2004 και δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση Ιατρικής Εντομολογίας, έδειξε ότι τα κουνούπια προτιμούν όσους έχουν ομάδα αίματος 0 πολύ περισσότερο από ό,τι εκείνους που έχουν ομάδα αίματος Α ή Β. Επιπλέον, με βάση άλλα γονίδια, περίπου το 85% των ανθρώπων εκκρίνει ένα χημικό σήμα μέσω του δέρματός του, το οποίο δείχνει τον τύπο του αίματος που έχουν, ενώ το 15% δεν εκκρίνουν τέτοια ουσία. Και η έρευνα έδειξε ότι ένα κουνούπι θα το προσελκύσει περισσότερο κάποιος που εκκρίνει την ουσία αυτή, ανεξάρτητα από τον τύπο αίματος που έχει.

Εγκυμοσύνη

Οι έγκυες γυναίκες προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια καθώς έχουν  0,7 βαθμούς Κελσίου ψηλότερη θερμοκρασία από τις μη έγκυες: έτσι είναι πιο ελκυστικές αφ’ ενός λόγω της θερμοκρασίας, αφ’ ετέρου λόγω των αυξήμένων εκκρίσεων του δέρματος τους. Επίσης, ιδρώνουν περισσότερο με αποτέλεσμα να παράγουν μεγαλύτερη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα και έτσι δέχονται σχεδόν τα διπλάσια τσιμπήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες.

 

Γενικά χαρακτηριστικά που μπορεί να έλκουν τα κουνούπια είναι τα έντονα χρώματα στα ρούχα καθώς και τα σκούρα ρούχα, λόγω ότι απορροφούν το φως, τα έλκουν περισσότερο από τα λευκά ρούχα.