Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. +302552029110

28 Αυγ

Μύθοι για τον Covid-19 !

Για την αντιμετώπιση του ιού Covid-19 είναι αναγκαίο να υπάρχει σωστή ενημέρωση των πολιτών έτσι ώστε να γίνει και η σωστή αντιμετώπιση και πρόληψη κατά του ιού!

Παρ' όλ' αυτά, υπάρχουν πολλές ψευδείς πληροφορίες, αλλά γενικότερα μια ευρεία παραπληροφόρηση για την προστασία μας από των ιό.

 

 

 

 

 

«Ποιοι είναι οι μύθοι ;»

 

•Η κατάποση, η εισπνοή και η ενέσιμη μορφή των αντισηπτικών-απολυμαντικών μπορούν να σκοτώσουν τον ιό.

Η παραπάνω χρήση των αντισηπτικών-απολυμαντικών δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση με αυτές τις μορφές γιατί μπορούν να προκαλέσουν  σοβαρές βλάβες στην υγεία μας , ακόμη μπορεί να οδηγήσουν και στο θάνατο.

 

•Ο καθαρισμός των φρούτων και των λαχανικών με απολυμαντικό παρέχει μεγαλύτερη προστασία από τον ιό.

Η μέθοδος αυτή δεν είναι καθόλου ασφαλής καθώς μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση ή άλλους κινδύνους.

 

•Ο ιός μεταδίδεται με τα τσιμπήματα των κουνουπιών και των εντόμων.

Τα κουνούπια καθώς και τα υπόλοιπα έντομα δεν μεταδίδουν το κορωνοϊό. Λόγω ότι ο ιός αυτός είναι αναπνευστικής οδού και εξαπλώνεται κυρίως μέσω των σταγονιδίων που δημιουργούνται όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει ή φτερνίζεται, ή μέσω σταγονιδίων σάλιου ή εκροής από τη μύτη. 

 

•Οι υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες αντίστοιχα σκοτώνουν τον ιό.

Κρύο:

Η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος παραμένει περίπου στους 36,5-37 βαθμούς Κελσίου, ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία. Στην πραγματικότητα, ο κρύος αέρας τείνει να οδηγήσει σε ευνοϊκότερες συνθήκες για τη μετάδοση πολλών ιών.

Ζέστη:

Δεν υπάρχει κάποια παρατήρηση για τον Covid-19 ότι επηρεάζεται από τη ζέστη. Οι ιοί συχνά δεν ακολουθούν τα ίδια μοτίβα όπως κατά τις εποχικές εξάρσεις, εξάλλου μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο και όσο περισσότερες επαφές υπάρχουν τόσο περισσότερες μολύνσεις θα παρουσιαστούν, ασχέτως τις θερμοκρασιακές συνθήκες.  

 

 

Πηγή : https://covid19.gov.gr