Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. +302552029110

16 Δεκ

Πώς να ξεφορτωθείτε τα ποντίκια από το σπίτι!

Τα οικιακά ποντίκια είναι συχνοί επισκέπτες τόσο σε αποθήκες όσο και σε σπίτια. Είναι φορείς μικροβίων και ποικίλων ασθενειών. Η αντιμετώπισή τους θα πρέπει να είναι άμεση και όσο το δυνατό γίνεται αποτελεσματική. 

Αρχικά, θα πρέπει να εντοπίσουμε τη φωλιά τους και θα πρέπει να σφραγίσουμε τρύπες και ρωγμές από τις οποίες πιθανόν να μπαίνουν. Η καλή μόνωση είναι ένας σίγουρος τρόπος. 

Επίσης, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τυχόν ψίχουλα και τροφές που αφήνουμε εκτεθειμένα σε χώρους του σπιτιού, συγκεκριμένα στην κουζίνα. Η τακτική καθαριότητα, όπως και η συχνή αλλαγή των σκουπιδιών, μπορούν να διατηρήσουν τον χώρο καθαρό από ποντίκια. 

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος καταπολέμησης του είναι το στήσιμο παγίδων. Η σωστότερη τοποθέτηση των παγίδων είναι με γάντια για να μην αφήνουμε την ανθρώπινη μυρωδιά, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα τα απομακρύνουμε. Σημαντικό επίσης είναι να κάνουμε συχνό έλεγχο για το αν πιάστηκε κάποιο ποντίκι ή όχι, ώστε να προβούμε στην άμεση απομάκρυνσή του. Ένας άλλος τρόπος που παρουσιάζεται ως άμεση λύση είναι η χρήση ποντικοφάρμακου. Βέβαια, δεν ξεχνάμε πως με το ποντικοφάρμακου κάνουμε χρήση έντονων και δυνατών ουσιών, επομένως πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή κατά την εφαρμογή. 

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως μια καλή λύση είναι η επαγγελματική μυοκτονία από έμπειρους υπαλλήλους καθώς η ερασιτεχνική χρήση φαρμάκων μπορεί να μη φέρει αποτελέσματα, ή ακόμα να μη φέρει τα κατάλληλα και επιθυμητά αποτελέσματα προκαλώντας ζημίες. 

Θα χαρούμε να σας δώσουμε επιπλέον πληροφορίες για οτιδήποτε χρειαστείτε... 

Written by Ecopest Services