Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. +302552029110

Πρόληψη

Είναι το σύνολο των ενεργειών για τη απαλλαγή του χώρου από τους ποντικούς. Επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ειδικών δολωματικών σταθμών από σκληρό και ανθεκτικό πλαστικό με κλειδί , εντός των οποίων θα είναι τοποθετημένα τα μυοκτόνα σκευάσματα για την καλύτερη ασφάλεια του χώρου αλλά και την προστασία αυτών από τις καιρικές συνθήκες και τα διάφορα ζώα. Τοποθέτηση ειδικών παγίδων σύλληψης με κόλλα ή τύπου κλουβιού , κυρίως στους εσωτερικούς χώρους και τις ευαίσθητες περιοχές των εγκαταστάσεων. 

 

Αποφυγή επανεμφάνισης : επιτυγχάνεται με τον συχνό έλεγχο του χώρου από τον εξειδικευμένο επιστήμονα (εφαρμόζοντας τις απαραίτητες ενέργειες , π.χ έλεγχος και επαναδόλωση δολωματικών σταθμών) καθώς και με την τήρηση προληπτικών μέτρων.

Προληπτικά μέτρα: είναι οι ενέργειες που γίνονται από τον εξειδικευμένο επιστήμονα και τον  πελάτη με  στόχο: 

1. Δημιουργία ενός  αφιλόξενου χώρου.  

2. Αποκλεισμό κάθε πιθανής εισόδου στο χώρο.

3. Διατήρηση συνθηκών υγιεινής (Οι συνθήκες που ευνοούν την παρουσία τρωκτικών είναι η ύπαρξη εκτεθειμένων τροφών (ανθρώπου και κατοικίδιων ζώων), τα άπλυτα πιάτα και άλλα μαγειρικά αντικείμενα στην κουζίνα, οι βρύσες και σωλήνες νερού που στάζουν. Επίσης οι άδειες φιάλες και τα κουτάκια αναψυκτικών και μπύρας, η συσσώρευση των χαρτοκιβωτίων, των περιοδικών και εφημερίδων, δηλαδή το περιβάλλον ή καταστάσεις που προσφέρουν τροφή, νερό και κρησφύγετο στα τρωκτικά).

 

Για κτηριακές εγκαταστάσεις πρέπει να λαμβάνουμε ειδικά προληπτικά μέτρα σε:

• Παράθυρα – σπασμένα τζάμια

• Τρύπες στους τοίχους , το δάπεδο

• Ανοίγματα κάτω από πόρτες (Βούρτσες)

• Ανοιχτές αποχετεύσεις (σχάρες)

• Δένδρα που τα κλαδιά τους εφάπτονται στα κτήρια