Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. +302552029110

Τρωκτικοκτονία σε Φωτοβολταϊκά Πάρκα

 

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ραγδαία ανάπτυξη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Α.Π.Ε.) και πιο συγκεκριμένα των Φωτοβολταϊκών Πάρκων σε όλη την Ελλάδα.

Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει σε ένα Φωτοβολταϊκό Πάρκο, είναι ότι συνήθως, οι τοποθεσίες στις οποίες εγκαθίστανται, είναι κυρίως αγροτικές περιοχές στις οποίες υπάρχουν πολλά τρωκτικά.

Τα τρωκτικά αυτά ( ποντίκια, αρουραίοι) καταστρέφουν στις περισσότερες των περιπτώσεων καλώδια και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Δημιουργούν έτσι μεγάλη οικονομική ζημιά στον ιδιοκτήτη καθώς η αποκατάσταση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων έχει μεγάλο κόστος και είναι χρονοβόρο.

Εκτός αυτού μπορεί να σταματήσει και η λειτουργία του Φωτοβολταϊκού Πάρκου για κάποιο χρονικό διάστημα, μειώνοντας έτσι την αποδοχές από τη λειτουργία του.

   

Στην Ecopest Services αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα των τρωκτικών σε εξωτερικούς χώρους τοποθετώντας  μυοκτόνα σκευάσματα 3ης γενιάς σε δολωματικούς σταθμούς (συνήθως έχουν μορφή τούνελ λόγω της μεγάλης οπής τους), αφού πρώτα ελεγχθεί και καθαριστεί ο χώρος από πιθανά σημεία που μπορεί να αποτελούν καταφύγιο τους . Οι γεωπόνοι της εταιρίας μας, επιλέγουν τα σημεία τοποθέτησης και τον αριθμό των δολωματικών σταθμών, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

Η χρήση δολωματικών σταθμών ενδείκνυται για τους εξής λόγους:

•Προφυλάσσει άλλα ζώα ή ανθρώπους από την κατανάλωση του δολώματος

•Είναι ανθεκτικό και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες αυξάνοντας τη διάρκεια δράσης του

•Διατηρεί το χώρο καθαρό

•Δίνουν τη δυνατότητα ελέγχου της κατανάλωσης του δολώματος και της καταγραφής της

•Κάνουν το δόλωμα πιο ελκυστικό και καταναλώσιμο

Οι δολωματικοί σταθμοί με τις απαραίτητες προδιαγραφές και κλειδί ασφαλείας τοποθετούνται βάσει σχεδίου από τον υπεύθυνο Γεωπόνο , αριθμούνται και σημαδεύονται σε ειδικό σχέδιο κάτοψης του χώρου.

Ενδεικτικές ταμπέλες υποδεικνύουν τις θέσεις τους, ώστε να μην καταστρέφονται κατά λάθος, αλλά και να ελέγχονται αποτελεσματικότερα από το προσωπικό της εταιρίας μας.