Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. +302552029110

Χημική

Απεντόμωση με χημική καταπολέμηση πραγματοποιείται μόνο εφόσον κρίνεται απαραίτητη και σχετίζεται με την εφαρμογή σκευασμάτων. Η τελευταία πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους, όπως:

• Υπολειμματικοί ψεκασμοί με ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης

Με  ειδικούς ψεκαστήρες προπιέσεως (με πίεση 2-6 atm) με  τους οποίους το εντομοκτόνο (Πυρεθρινοειδές) διάλυμα ψεκάζεται σε επιφάνειες (δάπεδα, φωταγωγοί, τοιχώματα φρεατίων κ.λ.π.). Έτσι καθώς περνά το έντομο από τα σημεία αυτά, παίρνει φάρμακο με το σώμα του ή τα στοματικά του μόρια και πεθαίνει. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στα υγρά και σκοτεινά σημεία όπως υπόγεια, σοφίτες, ψευδοροφές και αποθηκευτικούς χώρους. Επίσης πρέπει με επιμέλεια να ψεκάζονται οι περιοχές γύρω από τις σωληνώσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, κάτω και πίσω από ντουλάπια, ογκώδη έπιπλα, ψυγεία, φούρνους και άλλες συσκευές, στις τουαλέτες και κατά μήκος των σοβατεπί. Γενικά η μέθοδος είναι η πλέον ενδεδειγμένη για την πρόληψη.

Ψεκασμός με μηχάνημα υψηλής πίεσης

Ο ψεκασμός με μηχάνημα υψηλής πίεσης ενδείκνυται για την αντιμετώπιση εντόμων σε βιομηχανικούς και υπαίθριους χώρους μεγάλης έκτασης. Τα εντομοκτόνα έχουν επιλεκτική δράση, με την έννοια ότι καταπολεμούν μόνο τα έντομα, για τα οποία εφαρμόζεται εξαρχής ο ψεκασμός.

 • Ψυχρη Εκνέφωση- Fogging

Εφαρμόζεται με ειδικούς εκνεφωτές (Gold fogger) κυρίως σε βιομηχανικούς ή αποθηκευτικούς χώρους στους οποίους επιθυμούμε να καλύψουμε μεγάλες επιφάνειες σε μικρό χρόνο και με μεγάλη επιτυχία.

Η εφαρμογή είναι ειδική και το εντομοκτόνο διαχέεται σε σταγόνες υπέρμικρου όγκου - μεγέθους 20 έως 80 μm σε όλες τις επιφάνειες και τις λεπτομέρειές τους (και όχι μόνον στις γωνίες). Το μικρό μέγεθος της σταγόνας σε συνδυασμό με τον τρόπο εφαρμογής, έχει σαν αποτέλεσμα την εναπόθεση της εντομοκτόνου ουσίας όχι μόνο στις επιφάνειες αλλά και σε σχισμές ή λεπτομέρειες της κάθε επιφανείας, πίσω από κατασκευές που σχεδόν αγγίζουν τους τοίχους, και γενικά όπου μπορούν να φωλιάσουν. Το εντομοκτόνο υπάρχει παντού, και από όποιο σημείο του χώρου και αν περάσει έρπον έντομο ή επικαθίσει ιπτάμενο, θανατώνεται. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά γιατί δεν χρειάζεται το έντομο να περάσει από την ψεκασμένη επιφάνεια (το εντομοκτόνο φτάνει στη φωλιά ή στην κρυψώνα του). Με την μέθοδο αυτή αντιμετωπίζουμε επιτυχώς, όλα τα έντομα (περιλαμβανομένων μικρής καφέ και καφέ-μαύρης κατσαρίδας, του σκώρου, των εντόμων των αποθηκευμένων γεωργικών προϊόντων κ.λ.π.). Γενικά η μέθοδος είναι η πλέον ενδεδειγμένη για την καταπολέμηση, όλων των εντόμων υγειονομικής σημασίας.

 • Ψεκαστήρες Σκόνης (DUSTERS)

Άλλη μία χημική μέθοδος, είναι η καταπολέμηση με τη χρήση ειδικών ψεκαστήρων σκόνης (DUSTERS). Η χρήση εντομοκτόνων υπό μορφή σκόνης, έχει το πλεονέκτημα της μεγάλης υπολειμματικότητας σε εξωτερικούς ή υπόγειους χώρους για καταπολέμηση εντόμων εξασφαλίζοντας έτσι την προστασία του χώρου από εξωτερική μόλυνση. Επίσης η χρήση εντομοκτόνων σε μορφή σκόνης είναι η μόνη ενδεδειγμένη μέθοδος σε χώρους ηλεκτρικών εγκαταστάσεων – δικτύων, όπου η μέθοδος του ψεκασμού εγκυμονεί κινδύνους βραχυκυκλώματος.

Γενικά στη χημική μέθοδο χρησιμοποιούμε εντομοκτόνα φάρμακα, εγκεκριμένα για απεντομώσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος σε κατοικημένους χώρους. Στις μεθόδους αυτές έχουμε τη δυνατότητα είτε να κατευθύνουμε το χημικό σκεύασμα στα συγκεκριμένα σημεία που θέλουμε π.χ. εστίες, χωρίς να έχουμε το πρόβλημα υπολειμματικότητας σε σημεία που δεν επιθυμούμε, είτε να επιτύχουμε την ομοιόμορφη κατανομή του φαρμάκου στο χώρο, όπως και τον απόλυτο έλεγχο της ποσότητας που θέλουμε να εφαρμόσουμε. Επίσης έχουμε τη δυνατότητα εφαρμογής σε απρόσιτα σημεία στα οποία είναι αδύνατο με κάποιους άλλους τρόπους να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα (τούνελ, φρεάτια, ψευδοροφές κλπ).

 

Χαρακτηριστικά των Εντομοκτόνων:

• Είναι εξειδικευμένα φάρμακα για έντομα υγειονομικής σημασίας, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

• Καταπολεμούν άμεσα όλα τα είδη εντόμων.

• Είναι εύχρηστα, άοσμα και σταθερά στο φως και τη θερμοκρασία.

• Ασφάλεια: Είναι ασφαλή για ανθρώπους και ζώα. 

• Δεν συσσωρεύονται στο περιβάλλον, ούτε το επιβαρύνουν.

• Δεν είναι τοξικά για τον άνθρωπο και επομένως η χρήση του χώρου μετά την εφαρμογή είναι σχεδόν άμεση.

 

Όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούμε έχουν άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για χρήση σε κατοικημένους χώρους, χώρους μαζικής εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος.