Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. +302552029110

Απεντομώσεις

Η εξειδικευμένη και επαγγελτική καταπολέμηση εντόμων, έχει γίνει σχεδόν απαραίτητη σήμερα τόσο για επαγγελματικούς χώρους

(κέντρα διασκέδασης, γραφεία, καταστήματα), όσο και για δημόσιους και αποθηκευτικούς χώρους (αποθήκες τροφίμων, αποθήκες ζωοτροφών), ακόμα και για ιδιωτικούς χώρους όπως σπίτια και πολυκατοικίες. 

 

Η προσπάθεια καταπολέμησης ανεπιθύμητων εντόμων από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίοι δεν έχουν την εξειδίκευση και τις γνώσεις που απαιτούνται, είναι ανώφελη. Ίσως επιτευχθεί η προσωρινή απομάκρυνση τους, όμως αργότερα, στις περισσότερες περιπτώσεις η κατάσταση παραμένει η ίδια. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, έχουμε αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως την ισχυροποίηση και την δημιουργία ανθεκτικότητας, κυρίως των ανεπιθύμητων εντόμων. 

 

Η υγειονομική σημασία των εντόμων έγκειται στο ότι ένας τεράστιος αριθμός αυτών είναι φορείς παθογόνων μικροοργανισμών και έτσι προκαλούν σοβαρές ασθένειες στον άνθρωπο και τα ζώα ή απλώς προκαλούν ενόχληση µε διαφόρους τρόπους. Στην πραγματικότητα τα έντομα είναι κινούμενες εστίες μολύνσεων. 

 

Για την καταπολέμηση των εντόμων εφαρμόζονται κυρίως υπολειμματικοί ψεκασμοί, µε τους οποίους το εντομοκτόνο διάλυμα ψεκάζεται σε επιφάνειες (δάπεδα, φωταγωγοί, τοιχώματα φρεατίων κ.λπ.). Έτσι, καθώς το έντομο περνά από τα σημεία αυτά, το εντομοκτόνο προσκολλάται στο σώμα του και εισέρχεται σε αυτό ή καταναλώνεται μέσω της τροφής οδηγώντας στο θάνατο.