Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. +302552029110

Μυοκτονίες

Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κάτοικοι στην ύπαιθροo αλλά και στις πόλεις, σε οικίες αλλά και επιχειρήσεις είναι τα τρωκτικά.

Δεν είναι βέβαια επιβλαβή όλα τα είδη της τάξης των τρωκτικών, τα είδη µε υγειονομική σημασία και τα ποιο γνωστά σε όλους µας είναι τα ποντίκια αλλά και οι αρουραίοι.

Μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες ζημιές στα τρόφιμα αλλά και στα κτίρια, µε το ροκάνισμα και την μολυσματική τους δράση. Μπορούν να ροκανίσουν ηλεκτρικά καλώδια προκαλώντας πολυάριθμες πυρκαγιές, πλαστικούς σωλήνες προκαλώντας διαρροές στα συστήματα κεντρικής θέρμανσης και τις παροχές νερού. Αναπτύσσονται οπουδήποτε παράγονται και αποθηκεύονται τρόφιμα.

Μυοκτονία καλείται το σύνολο των ενεργειών, που αποβλέπει στην απαλλαγή του χώρου από τρωκτικά.

Περιλαμβάνει τρία στάδια:

• Πρόληψη

• Καταπολέμηση

• Διατήρηση

 

Πρόληψη: είναι οι ενέργειες  που αναστέλλουν ή εμποδίζουν την ανάπτυξη των τρωκτικών. Είναι κυρίως βιολογικές μέθοδοι αντιμετώπισης και συνήθως προσωρινές.

Καταπολέμηση: περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εργασιών, που αποσκοπούν στην εξόντωση των τρωκτικών. Σαν πρώτη ενέργεια είναι η αυτοψία του χώρου και ταυτοποίηση του είδους. 

 

Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει την καταπολέμηση με:

• Δολωματικές εφαρμογές (τοποθέτηση δολωματικών σταθμών μυοκτονίας με μηχανισμό ανοίγματος ασφαλείας HACCP, ISO)

• Κολλητικές παγίδες

Διατήρηση: περιλαμβάνει τις ενέργειες που εμποδίζουν την επανεμφάνιση των τρωκτικών (εκτίμηση κατανάλωσης του δολώματος, τακτικές επιθεωρήσεις κ.α.)