Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. +302552029110

27 Ιαν

Για ποιους λόγους πρέπει να κάνω απεντόμωση και μυοκτονία στο χώρο μου;

Οι λόγοι που είναι απαραίτητο να γίνονται απεντομώσεις και μυοκτονίες είναι, κατά κύριο λόγο, υγειονομικής σημασίας.

 Τα έντομα και τα τρωκτικά είναι φορείς παθογόνων μικροοργανισμών που προκαλούν σοβαρές ασθένειες τόσο στον άνθρωπο όσο και στα ζώα. Αποτελούν εστίες μολύνσεως, που λόγω των μετακινήσεών τους, δημιουργούν όλο και περισσότερες.  

Αναλυτικότερα, όταν ένα έντομο ή τρωκτικό κάθεται σε εστίες μολύνσεως (κόπρανα, ούρα, και άλλα παθογόνα βιολογικά απόβλητα λ.χ. βλέννες) λαμβάνει παθητικά (κολλούν στα πόδια ή στο σώμα) ή ενεργητικά (εισπνέει υλικά και μετά τα αποβάλλει) τους μολυσματικούς παράγοντες και τους μεταφέρει σε άλλα μέσα από τα οποία μολύνεται ο άνθρωπος.

Για την ανάπτυξη τους, σημαντικό ρόλο παίζει η υγιεινή του χώρου και η απουσία κατάλληλων  κατασκευαστικών προδιαγραφών που στοχεύουν στην προστασία από ενδεχόμενη προσβολή από έντομα και τρωκτικά.

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί το ότι θα πρέπει σε όλους τους χώρους πριν από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια να γίνεται καλός καθαρισμός και απομάκρυνση των σκουπιδιών και των τροφικών υπολειμμάτων (λίπη ή άλλες οργανικές ουσίες) καθώς η εφαρμογή ενεργειών καταπολέμησης σε χώρους ακάθαρτους με άφθονη οργανική ουσία είναι πρακτική που οδηγεί σε αποτυχία.