Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. +302552029110

Απωθήσεις Ερπετών

Tα περισσότερα φίδια στη χώρα μας μπορεί να είναι ακίνδυνα, ωστόσο η εμφάνισή τους δεν παύει να προκαλεί την αίσθηση του φόβου και του πανικού σε ενήλικες και παιδιά. Τα φίδια είναι ωφέλιμο είδος και στόχος δεν είναι η εξουδετέρωση τους , αλλά η απώθησή αυτών από τον χώρο. Η απώθηση των φιδιών γίνεται με την χρήση ειδικών απωθητικών σκευασμάτων , με τα οποία δημιουργούμε μια προστατευτική ζώνη περιμετρικά του χώρου που θέλουμε να προστατεύσουμε.

Τα σκευάσματα αυτά , έχουν τόσο προληπτική όσο και κατασταλτική δράση , είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εφαρμόζονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους π.χ (κατασκηνώσεις , εξοχικές κατοικίες , μονοκατοικίες , επιχειρήσεις , στρατόπεδα κ.α ). Σε περίπτωση που τα ερπετά έχουν εισβάλλει ήδη στον χώρο απαιτούνται 2 εφαρμογές.

1. Απομάκρυνση αυτών από τον χώρο. 

2. Δημιουργία προστατευτικής ζώνης περιμετρικά του χώρου. 

Προς αποφυγή μελλοντικής επανεμφάνισης των ερπετών στο χώρο μας, θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα αφιλόξενο περιβάλλον γι' αυτά. Αυτό επιτυγχάνεται: 

1. Απομακρύνοντας την τροφή (ποντίκια, αρθρόποδα) 

2. Καταστροφή σημείων – κρυψώνες, καθώς τα φίδια θα επισκεφτούν τον χώρο μας για 2 λόγους. Ο πρώτος είναι για εξεύρεση τροφής και ο δεύτερος για να βρουν σημεία-κρυψώνες και να αναπαυθούν.

 

Σε πολλές περιοχές, τα φίδια αποτελούν μεγάλο πρόβλημα, ειδικά λόγω της παρουσίας τρωκτικών με τα οποία τρέφονται. Στις περιπτώσεις αυτές μαζί με την απώθηση συνίσταται η εφαρμογή ενός προγράμματος ελέγχου του πληθυσμού των τρωκτικών.

Η απώθηση πραγματοποιείται με ειδικά σκευάσματα σε διάφορες μορφές όπως κοκκώδης, ή σκόνης, ή σε μορφή ψεκαστικού υγρού ακόμα και σε φιαλίδια που απεγκλωβίζουν την δυσάρεστη μυρωδιά ως προς αυτά και τα τρέπουν σε φυγή μακριά από τον προστατευόμενο χώρο που εφαρμόστηκε. Η οσμή τους μπορεί να είναι ενοχλητική ή να μπλοκάρει τις πληροφορίες που λαμβάνουν τα αισθητήρια όργανα των φιδιών. Το αποτέλεσμα είναι να προκαλείται σύγχυση και τα φίδια να εγκαταλείπουν το χώρο. Τα σκευάσματα τοποθετούνται περιμετρικά των κτιρίων, δημιουργώντας μια ζώνη απώθησης.

Το σημαντικότερο στην απώθηση των ερπετών είναι να βρούμε τις βασικές εστίες σε έναν χώρο και να κάνουμε μια μελέτη και καταγραφή του χώρου με τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν ώστε να βρούμε την καλύτερη και ασφαλέστερη λύση για σας και την οικογένεια σας.

Είναι σημαντικό ανά τακτά χρονικά διαστήματα να καθαρίζετε τα περβάζια των παραθύρων, τους κοινόχρηστους χώρους (φωταγωγοί) και τις κλιματιστικές μονάδες για την αποφυγή διαφόρων ασθενειών από τυχόν περιττώματα πτηνών.

Σκοπός μας είναι να απομακρύνουμε τα ερπετά (φίδια) από τους χώρους του εξοχικού σας, του αγροκτήματος σας ή του χώρου σας με την χρήση διαφόρων απωθητικών ουσιών φιλικών προς το περιβάλλον και κυρίως άοσμων συστατικών ως προς τον άνθρωπο.